onsdag 13 februari 2008

En afton vid en chokladfontänSå kom jag igenom och kunde ladda upp en bild från igår och då handlar det om en ohyggligt prisvärd middag på Holiday Inn i Patong. Och det skriver jag inte bara för att min svåger är köksmäsare där, Chief Wisuth, utan helt enkelt för att det är sämre och dyrare på andra ställen. Här skippa de den stora varmvattenslobstern och grillar hellre de smakrikare mer kompaka rocklobstrarna, små, intensiva i smak och sammanhållna i köttet till skillnad mot sina större klolösa kusin langusten, som är lamellig och lite dyig i smaken som gammelgädda.
Det vi plockade först från den gigantiska buffén där mycket är framlagt portionsvis i små skålar, porslinsförrdet är enormt är som på bilden. Klockvis från den stora ångkokta musslan med chili, fisksås och vitlök hittar vi en kokt marinerad räka, under den ytterligare en räka med en mild sås och gurka, små små pilgrimsmusslor med en mild chilisås, en perfekt pepparstekt tonfisk och så till sist en sallad på pomelo.
Jag följde Tore Wretmans julbordsstrategi när jag närmade mig bordet och tor att jag med chokladfontänen fick mig ytterligare en runda.