måndag 7 april 2008

Låt måltiden blomma - Ett fantastiskt bra årsmöteÅrsmöten brukar vara rutinaffärer som man vill bli av med så fort som möjligt för att komma vidare.
Till Låt Måltiden Blommas årsmöte i kväll kom det bara trevliga matmänniskor och hur blir det då?
-Jo ett idéfullt och kreativt årsmöte med massor av förslag på verksamhet och idéer om hur föreningen ska fungera.
Vi satt i arkitekt Scholanders sal på Grand hotel i Stockholm. I Scholanders (1816-1881) anda äter jag på torsdagar supé på Konstnärsklubben. Han var en av de drivande krafterna bakom klubben redan den första hösten 1856, men levde inte längre när Konstnärshuset byggdes. Däremot har han satt sitt namn i ett av rummen på Grand Hotel.
Med några få ändringar är det samma styrelse detta år som förra.
Ella Nilsson och en fatserverad kalvrygg

Det blev en långdragen middag i matsalen "New York" med grundaren till LMB Inger Grimlund som härförare och organisatör.
En perfekt tonfisk med bondbönor och en kall blomkålspuré inledde. En riktig köttbit var varmrätt och då jag satt mitt emot Ella Nilsson från Svensk Köttinformation så fick jag konfirmerat att det var en riktigt fin köttbit...nåja, det hade jag kunnat avgöra själv även om köttet inte var riktigt så blont rosa man skulle kunna avkräva en kalv. Ytterfilé var det i alla fall med perfekta sparrisar och en djädrans fin liten terrin på amerikapotatisen Yukon Gold.
Avslutande cheescaken gör jag betydligt bättre själv, allrahelst med en mycket tunnare kakbotten än Grandköket maktade med - men det spelade ingen roll, det var lyckat i alla fall, mest tack vare det trevliga sällskapet vid bordet - precis så som är föreningens syfte, att öka trivseln vid måltiden, att skapa ett bättre ätande för de äldre och i skolan, att sätta gemenskapen främst vid bordet, att arbeta för en ökad kunskap om måltid, tillagning och råvaror och att utmärka människor som arbetar med mat i föreningens anda.
Kom med Du också!
Anmäl Dig här och ta del av årets många arrangemang.