söndag 2 november 2008

Norsk brunost och dansk havarti - en oslagbar kombination



Låter som mumsmums i nybakad fralla (ett alternativ till skollunch på 60 talet).
En oslagbar komination är getmesen (norsk brunost) som blev över från lutfisken och en havarti vi handlar på Percys i norrviken - enda stället där man får en havarti väl värd namnet. Or - jag säger bara det - Or. Den hälsar på en när man öppnar kylen m.a.o.
Tillsammans med ett gott surbröd från Gateau till frukost, en skiva brunost och så rejält med flisor av havarti är en bra start på dagen och till det nymalt, nybryggt kaffe.
Det får en att längta till morgonen.

En frökatalog på bricka


Här ligger blomsterängen för nästa sommar. Det jag sår efter kanter och ibland som marktäckare och som färgstänk lite här och var.
Här ligger blåklint, ringblomma, indiandkrasse, rosenskära (både enkel och dubbel) bondtobak, lin och spikklubba på tork.
Nej jag blandar friskt, sorterar inte. Det som är för odling specifikt ligger redan i burkar och kuvert, vaxbönor, bondbönor, ärtor, etc.