söndag 13 oktober 2019

Nattvandring XXXIXVemod, löven som spelar mot stegen, mängder av dofter i marken, kylslaget i luften, blänket från neon i ögonvrån.

Gick ut direkt efter partiledardebatten, oupplyst, oinformerad, liksom sönderhackad inombords.
Jag ville höra dem alla lägga ut orden, låta innehållet spela, höra slutet på halvfärdiga tankar, höra dem debattera seriöst och lyssnande. Nu blev den en jävla blandfärs.

Så fort ett tal blev intressant och tog en vända in i ett nytt andetag bröts talbågen av debattledarna och ordet fick vandra vidare. Det är klart att det skapade en fruktansvärd frustration och hade gjort det oavsett vem som drabbats, att hindras att få ut sitt budskap.

Varför annonseras det som debatt när debatt inte får förekomma, när ingen får lägga fram sin åsikt att debattera om. Ständigt avbröts ”kombattanterna” och sedan var det dags att byta ämne bara för att samma sak skulle upprepas igen. Stackars människor och stackars oss som fick stå ut att titta på eländet.

Den här sortens TV-debatt har bara eskalerat och journalisterna har gjort konst av att snuttifiera och förytliga, tyvärr…nu bajsar Assar. Nu går vi hem i natten.