onsdag 26 april 2017

Tove Adman framför mina ögon


Den har hängt med ganska länge nu. Jag tror det är tio år och den har haft sin alldeles särskilda plats i en järnhylla jag ritade och lät tillverka på Gotland för ännu längre sedan.
Tove hade inspirerats av en ledstång om jag kommer ihåg rätt och med den där fint avslutande böjen. Det blev en adventsljusstake i stearin, en ljusskulptur som jag aldrig i helvete nämndes tända och låta brinna upp, Nu kom den framför mina ögon igen inför dess tredje flytt ihop med mig. Och den får hänga med bra länge än och järnhyllan likaså. En adventsljusstake som står där året om och aldrig brinner upp!
(Vill minnas att jag fick den i samband med Tove Admans utställning på Konstnärshuset Smålandsgatan 7 i Stockholm någon gång i augusti 2007)
Måste gå in så här i efterhand och korrigera. Fick ett korrekt år från Tove Adman att adventsljuset ovan var på utställningen på Konstnärshuset redan 1997, Ljusskulpturen är alltså 20 år gammal! 

Nyttigt bräjk i flyttivern, räkmacka för 60-plusssare


Tisdagar, för er som är 60+. Kaffe (automat) och räkmacka (inplastad med hyfsade räkor och på tekaka utan trams) City Gross på Stinsen. 38 kronor.