lördag 1 december 2007

August exklusivt för Bendel

Appropå nöjet med en baby och barn som gillar mat som jag och Bendel nöjsamt pratat om.

Edsbacka bistro - och jättekonflikt


Det är för djävligt. Igår var jag med en kollega, den eminente fotografen (använd honom!) Urban Jörén för att njuta av lunchen på Bistron som ligger nästgårds kontoret (kan man ha det bättre?)
Så sätter vi oss ner, Jörén och jag, och tittar på dagens husmansmeny. Då har restauraören den osökt dåliga smaken att lista 1 stekt kyckling. 2 Isterband. 3 Rimmad oxbringa och 4 Boeuf Bourgignon. PÅ SAMMA DAG!!! Tre av fyra favoriter PÅ SAMMA DAG! Det är otroligt irriterande att behöva sitta där och inget är självklart...isterband, oxbringa, bourgignon?
Tänkte ta kycklingen som en ren protest - men det blev oxbringan med rötter - absolut utmärkt i smak, men lite hård vilket sällskapet uppvägde och miljön och personalen och fantsin och längtan efter nästa utmärkta lunch på stället.

Offentlig julgran skönhet i år

Läser kommunens julgransansvarige min blogg. Enväldigt dömde jag Sollentuna kommuns julgran till "världens fulaste" här på bloggen förra året den 29 november.
När jag sent omsider, efter en utmärkt oxbringa på Edsbacka Bistro igår, kom till mitt skrivarkontor i kommunalhuset var det redan decembermörkt. Planen utanför lystes upp av granen, en präktig småländska (gissar jag), den vackraste i mannaminne, men då har jag bara sett den i mörker.
Årets praktgran i skydd av mörkret

Förra årets gran var en riktig söderlägesruska med grenar bara åt ena hållet. Sedan var det någon stjärna på kommunen som beslutade att den skulle kläs med tunna slingor istället för lysande glödlampor. Och tre dagar senare kom en decemberstorm och blåste de fjäderlätta slingorna dithän sidan där inga grenar fanns. Granen fick sig också en vindtörn och hamnade snett. Och där i tomheten glittrade ljuset i härvor och det var så tragiskt fattigt och osmakligt tråkigt att folk blundade när de gick över torget.