torsdag 25 september 2008

Torsdagar = Uteätardagar

¨

Torsdagar har kommit att formuleras till att bli en slags "uteätardag" för oss i familjen.
Direkt efter skola oh hämtningpåå dagit, har vi försvunnit bort till något bra och inte sälla ovanligt näringsställe.
Dagen idag skulle inta bli något undantag och då slog det oss att det tyvärr inte är speciellt restaurangtätt i vår kommun. Pizerier och kebaber är det ganska gott om, men Edsbacka ståtar med den enda riktiga "bistrån".
Kvart i sex, då vi körde runt i Helenelund och letade efter ett ställe som hade träkolsgrillat kött - jag kände nämligen den lockande doften av detta slags kött häromdagen när jag stannade till för att bankomata - var det någon som sa i bilen att "vi har ju Percy's".
Det fick bli så.
En entrecote var, en bit laxpaj till en av döttrarna som bestämt sig för att inte äta de "stackars djuren" och så deras "hemlagade", krämiga potatisgratäng.
Ner slank också åtta tjocka skivor salt fetmagert fläsk, en stor bit av Percy's kalvsylta och en lika hemlagad "smör café de Paris".
Jättefint kött. En minut och 48 sekunder exkl vändningstid på var sida i glödhet panna med hoppande smör - det räckte. Ordentligt gott och alltihopn till priset för en portion ute på krogen.

Å andra sidan ska vi inte förneka att vi faktiskt behöver den där avkopplande unika kåänslan av att skämma bort oss en gång i veckan - är det någon som känner ett udda ställe i Norrförort? Tipsa oss!