Den heta maten är starkt beroendeframkallande. Ibland blir längtan så stark. Så i helgen då vi var hemma hos Rodjana och åt fisk, torrstekt och härligt het.
Titta på bilden och säg efter mig:
Torsk eller fastare vitfisk, uer?
Skär fisken i pyttesmå bitar - kul receptanvisning! Lägg åt sidan.
Du behöver också citrongräs, färsk galangal* och färsk gurkmeja. Skär rötterna i små bitar och skiva citrongräset.
Mixa i blender.
Stek fisken med rapsolja i två minuter. Tillsätt het chillipasta, limeblad och rör ihop.
Har man ingen mixer så kör med stöten |
Nåt sånt här blir som på bilden, servera med ris och lätt kokta eller råa grönsaker och örter.Khua kling
*Det få vet är att galangal inte alls är en ny företeelse i vårt land (vad är det utöver paltbröd?). Ostasiatiskas packlistor ger vid handen att galangal var det tredje i storlek efter the och lackarbeten.