fredag 22 maj 2009

Gurkor att nuta avRegnet skurar idag. Gick upp i trädgården i lågskor och hämtade rabarber, blev alldeles lerig. Ingen idé ens att tänka på ärtsådd så som jag tänkt, märgärtor i sängen bredvid purjolöken och med ett ribbverk av "bra-att-ha-pinnar" som stöd.
Istället blev det en omplantering av gurkor, pumpor och tallrikssquash. De hade blivit alldeles för taniga i värmen på den inglasade balkongen och rötterna har börjat sticka ur såkrukorna. Gurkor speciellt har väldigt känsliga rötter och jag har misslyckats förr med sena omplanteringar. Nu har de fått rymliga krukor att dra i tills utplanteringen den nionde juni.
Samtidigt sådde jag meloner för melongömman av halm i trädgården. De ligger nu på värmning ovanför elementet inomhus och sk ha 28 grder för att komma igång att gro, väl groddade ska de bak glas på balkongen och växa till plantor för omplantering och sedan ut i mullbänken.
Förra året gick det fullkomligt åt fanders med melonerna sådda på friland. Bättre sommar hoppas jag och så plantorna i skydd från vind och med färskkompost i botte på bädden tillsammans med hästskit och kompostjord. Näringsrikt och varmt. Med penselpollinering ska jag väl få fram några kilo vattenmelon hoppas vi.