onsdag 1 maj 2019

Nattvandring XXXV
Vad gör dom med sina liv egentligen – jobbar, äter, sover och är rädda för chefen. Slickar uppåt och sparkar nedåt, kanske vantrivs i detta livshjul. Köper fisk som fiskblock eller färdiglagad mat, letar billigaste priser och hamnar utanför upplevelser och kvalitet.

-Ja men vi har i alla fall fint hus och fin bil och våra barn går i fin skola och sköter sig bra och idrottar på fritiden.
Vet inte att de är mutade till skötsamhetens yttersta gräns!

Glider de på räkmackan ändå, dessa som bor i sina kaninburar med pyttetomt och studsmatta? Längtar kanske till pensionen då risken för hjärtinfarkt, cancer och hjärndöd ökat något alldeles förfärligt med tilltagande ålder. Jag är redan där, hua!


Sätter på sig krympdräkt och cyklar. Sätter på sig joggingskor och specialkläder för att springa, slår rekord, de alldeles egna. Vart är de på väg i sina avskärmningsglasögon och i anletets svett?

Ser att det grönskat något alldeles betänkligt de senaste dagarna nu när kylan hotar komma tillbaka. Noterade att ha vinterhjulen kvar över helgen norröver. (odubbade)

Upptäcker att det är alldeles tyst i luften. Alldeles utan flyg. Så har det varit idag, igår och förrgår. Inte lika många inflygningar. Annars matas ARN på med landningar i stråk över våra huvuden. Det är ganska intressant. Blev luften renare nu i natten när jag försöker känna efter?

Jo, nu sover de flesta. Jag kanske bara hyser avund till räkmackeglidarna som är nöjda. Kan själv aldrig sova på riktigt. Vandrar i natten med Assar som trivs.

Vilken treklöver, Sjöstrand, Lager, EliassonJa jag vet att det där är styrt av mina egna sökningar och kontaktnät och allt det där men på Fb kom det upp tre böcker som annons.

Mats Eliasson växte jag upp med och våra föräldrar umgicks flitigt under 50 och 60-tal. Det var i Norrköping och vi har strålat samman ett antal gånger när vi båda nu bor i Storstockholm.
Eva Sjöstrand har jag hängt med i många olika sammanhang sedan 1978 då vi båda jobbade med kulturskriverier på Gotlands Tidningar.
Nu sitter vi här på parkett.