lördag 8 september 2007

Rad-na, såsiga nudlar


Det är som en stuvning - radd-na. Idag gjord på fläsk,"moo", nacke som var billig och benfri. Bråkåli i med minimajs, vitlök, salta bönor.
Koka "kwaytiao sianghai", kinesiska nudlar, och låt dem rinna av. Stek nudlarna lite kinesisk mörk sojasås och lägg portionsvis i tallrikar.
Plocka brockolin och klyv de grövre stjälkarna. Om det går att få tag i så använd den kinesiska spröda bockolin. Hacka vitlöken och klyv minimajsen. Skär fläsket i tunna skivor som "munsbitar".
Hetta upp en järnpanna med lite olja. Häll i vitlök och sedan fläsket som inte får ta färg. Fyll på med en msk salta bönor som köps i glasburk i asienaffären och som är mer nyttiga än man tror som smakgivare i olika maträtter. Häll över en 2 msk ostronsås och en tsk strösocker.
Låt det hela bräsera en stund så att köttet blir genomkokt. Lägg i brockoli och peppra med vitpepparkvarnen.
Red blandningen med lite potatismjöl utrört i kallt vatten.
Häll "stuvningen" över nudlarna och smaka av med ättikssprit och rostad torkad mortlad chili. Det ska vara rejält hett och ångande smakrikt.