onsdag 22 oktober 2008

Värsta pyttenIgår var jag som framgått av rapporter nedan på Serveras mässa i Kista. Det var så mycket folk och trångt och för den skull trevligt (Rodjana var där på kvällen och hade vädligt roligt bland alla andra). Så slår det mig att jag ogillar skarpt allt provsmakande, alla små plastbyttor och allt som ställs fram i alla omöjliga och möjliga, ibland hisnande kombinationer. Jo, jag smakade, en alldeles len och utmärkt hovmästarsås gjord på turkisk yogurt från Lindahls i Jönköping - firman som tar in gott syrat smör från Tyskland och säljer i Sverige. Och jag smakade ett bra amerikanskt kött och så sillen jag nämnde signerad Rickard Nilsson, men annars, nej, blandningarna smakar inte helt enkelt.
Så, igår sprang jag förbi ett näringsställe i centrum och tänkte, "jag tar en pytt".
Det var mycket tärnad potatis och små tärnade bitar av oxkött, inget annat, prefabricerat och så mikrat från fryst tillstånd upplagt med iskalla grönsaker i något som skulle föreställa en ambitiös sallad.
Näringsstället är egentligen ett bager i och café - håll er till det. Försök inte kräma ur folk för detta misslyckade försök att vara restaurang samtidigt - det funkar bevisligen inte. Värsta pytten någonsin, på bilden framgår avsaknad av lök, korv och andra charkuteriprodukter - FAN! pytt SKA vara restmat annars smakar det inte.