fredag 7 december 2007

Ladda ner

Här är en bra nedladdningsadress för inslaget om köttfärsen i allmänhet och butiksfusket i synnerhet som gick igår i Studio Ett och där tabberaset blev inringd till för att ha synpunkter.

Massor av skit i mängder av affärer


Hemma har vi ett makalöst utbud av affärer och bara en kvart in till Stockholm om vi vill ha mer. Förorternas varuhuslador är enorma köptempel som sinsemellan slåss om att få kunder. Skandalomsusade Maxi (dock ej en av dessa ommärkningsMaxi) håller på att ta livet av närliggande Willys och ett centrum som håller på att byggas som i sin tur får stryk av ett större centrumsom också håller på att byggas om till dubbla storleken.
Det är klart att sådana här saker sätter spår i verksamheten och drabbar mig som konsument. Konkurrensen mer sabbar för oss som ska handla kvalitet än gör något för att förbättra. Oroar, stör, förstör.

När kunderna flyr till något glittrigare, större, BILLIGARE, så får den utkonkurrerade dra ner verksamheten till nöd(l)andningsnivå för att kanske rida ut och överleva.
Willys i Häggvik har blivit personalsnålt och ingen hänger längre med ens de ganska få kunder som hittar dit. Trots ett ambitiöst renoveringsprojekt av grönsaksdelen och försök att göra det logistiskt enkelt för kundernas passage genom butiken.
Idag handlade jag där för ett barnkalas på söndag och på vissa ställen i butiken- en fredag - gick det inte att komma fram med vagnen, mjöl uthällt på golvet, kaffe utspritt kalvat, kartongrester överallt, papper och plast.
Tråkigt - dock en sjudjäkla färsk härlig oxbringa med rikligt av gult fett och med ben för under 50 kronor kilot - men hur många lockar det mer än mig?