lördag 24 juli 2010

Råkultur med småungarnaPlötsligt infann sig distansen och småungarna förstod skillnaderna. Sushi hade dittills för dem varit de små svampiga riskuddarna med prefabricerat laxpålägg. Nu är det smakbomber på färsk fisk som sitter i sinnet.

Igår hade vi regntung dag med utflykt till Zetas trädgård där vi konstaterade rånförsök med dillpion för 695 spänn, morsning! och allt är TVs fel där dillpionen reklamerades som något alldeles speciellt med påföljd att det blev soprent i trädgårdsmästarhyllorna - hos Zetas hittade vi dessa överprissatta tämligen lamt växande stackars dyrdillpioner.

Vi la till en femhundring och åkte till Råkultur där vi slant in i trädgårdskortbyxor och fladdriga fritidsskjortor med håret sommar-på-ända.Det är så bra att det matchar det bästa. Vi åt 2 sashimi och 35 bitars sushi utan trams och har smaken kvar snart ett dygn senare, i alla fall som upplevelse.

"Jasså var det så här bra det ska smaka", (Lovisa)
"Sushi - så här ska det vara" (Alma)
"Jag gillar inte sushi" (August som fick spagetti med köttkvarblivor från gårdagen när han kom hem)

En stämpel i sommarminnet blev det i stället för överreklamerad dillpion.

August slår en sjua i busken


Han har upptäckt livet - att slå en sjua i busken - stor kille nu!

Rodjanas kvällste på Linnés temynta


Teet har en inbjudande doft och exploderar i färg väl i hett vatten. Ett te för kontemplation på kvällskvisten. Färskbryggt hellre än från torkat har vi förstått och tiden är nu när myntan blommar hög och ståtlig. Rodjana plockar ett par kvistar varje dag.