onsdag 25 maj 2011

Chris Harris och n'Harmony i skön förening

Chris Harris Sr and n'Harmony

Det finns dagar man egentligen inte borde orka. En sådan dag var igår. En sådan dag som man bara hade lust att åka hem och ladda batterierna i soffan framför TVn. Vi gjorde inte det! Och det var tur.

Istället samlade vi oss och gick emot ovilja och trötthet, muskelstelhet och krämpor och vi gick till kyrkan!!! Nya Turebergskyrkan som har ett alldeles fantastiskt rent och rytmiskt skal, men som jag har en del att säga om vad gäller den fasansfulla idén att släpa in återvinningsmaterial som inredning i den fina lokalen. Är inte Gud värd mer som hyllning i det egna templet?, kan man fråga sig, å andra sidan så står det inget i bruksanvisningen att templen ska vara överdådiga...snarare egentligen tvärt om. Okey, då är det formen jag tycker är ful, brädlappar, återvinningsglas...äh skit i det det var inte därför vi gick dit.

Kvällen var en Gospelgudstjänst inte helt, men nästan helt, i befriande amerikansk anda, och understruken av celebra Chris Harris, senior Pastor of Bright Star Church of God in Christ i Chicago.Han tycks kunna göra vad han vill med rösten och tillsammans med n'Harmony, där bland andra mitt lilla barnbarns mamma är en av rösterna. Bakom dem stod också Sollentuna Gospel under Karin Runow - jisses vad de svängde.

Två timmar i ett rasande pådrivande tempo och ändå stod tiden still på en enda punkt hela tiden.

Så är Turebergskyrkan försvarare av det ceremoniella har jag förstått efter att ha pratat med några av kyrkans präster, inte direkt högkyrkliga, men ändå traditionella. Källen igår blev en häftig kontrast mellan Chris Harris sjungande rytmiska och medryckande frälsningsförkunnande och församlingens växelläsning och förberedelser och nattvard.

Hemma igen sa vi att vi nog ska försöka gå emot tröttheten lite oftare, speciellt om kvällar kan vara så sinnesroinspirerande. I allt jobb, i alla ekonomi, bland alla människor är det så lätt att tappa just bitarna av sinnesro - märkte igår kväll hur väl jag behövde eftertanken, inåtblickandet och utagerandet.