söndag 5 april 2009
Födelsedag med kålpudding och våfflor
Alma fyller sju år idag. Hon önskade sig kåldolmar, men det fick bli lightmodellen nämligen kålpudding med gräddsås och rårörda lingon och så Rodjanas specialitet; lagad på savoykål och med kryddpeppar.
Istället för tårta när alla fem av mina barn samlades för middag (+Calle!) serverades vi frasvåfflor med drottningsylt och vispad grädde. Ingen vidare GI dag för mig med potatis från Gotland till kålpuddingen - men för katten, någon gång unnar man sig!
Om det var gott?
Så alldeles inihelvete!
Räkor med gräddstuvad saffranskål
Det blev en hel räkor från mexikanska gulfen i Louisiana och visst var de många välsmakande anrättningar om de inte var friterade förstås.
Igår kväll åt vi räkor som stekts i masalacurry, nästan bara glacerats. Till detta en saffrans kål där spetskål kokats i grädde tillsammans med uppvispat ägg som redning och saffran.
Jag tror detta hanterande vinner över cajuun och creolkökets!
Igår kväll åt vi räkor som stekts i masalacurry, nästan bara glacerats. Till detta en saffrans kål där spetskål kokats i grädde tillsammans med uppvispat ägg som redning och saffran.
Jag tror detta hanterande vinner över cajuun och creolkökets!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)