lördag 24 april 2021

Meat curtains, Kött, Kött, Kött. Torkat blir smaken i kvadrat.


I Thailand torkas det i vinden. Allt möjligt. Fisk, musslor, bläckfisk, kött, grönsaker, frukt. Främst för bevarandet, alltså torkandets konservering. Bifördelen är att smaken intensifieras åtskilligt.

Därför låter jag ofta ugnen känna som en ria för tunnt skivat kött som fått marinera över natten. Att sedan ätas med kaoniew och chili i fisksås och lime.

Så fick det bli att ätas till middag igår.

Marinerade köttet i några matskedar fisksås, en skvätt soja, mortlad chilli, svartpeppar och gula senapsfrön. Torkades 80 grader med ugnsluckan på glänt (ja jag vet det blir ju inte som av solen utan mer lite tillagat). tills köttet i alla fall fortfarande är mjukt men inte rått.

Namnamanao?

Visst är det läge för bästa alkoalternativet en sån här lördag morgon, återställarnas klockslag.

Alltid hemma hos oss.

Blanda och njut och känn livsandarna komma till baka.

Här är step by step hur jag brukar göra det hela, följ länken.

Finns ingen press hemma så ger jag bästa metoden för att få ur så mycket juice det går ur en lime HÄR!