Skasr upp allt i fina skivor. Lade i plastback med vaxat papper mellan lagren. Tänkte sådär rationellt att det då bara skulle kunna tas ut fryst skiva efter skiva. Så inihelsike heller. Allt var fryst i en klump. Så allt fick tinas och nu har vi ätit skinka rent gräsligt mycket. Assar har fått sin beskärda del och det gillar han.
Vad gör man?
Jo man gör en barnsligt god makaronilåda. Två hackade lökar som steks mjuka (läääänge). Rejält med tärnad skinka. Fem och en halv deciliter råa makaroner som fått koka mjuka. Äggstanning av tre deciliter gammaldags mjölk och en deciliter grädde och tre normalstora ägg. Lite tabasco, några skvättar svampsoja, salt och rejält med svartpeppar. Ner i en smord form med laddningen och så lite riven ost och ströbröd på toppen. Två hundra grader i 35 minuter.
Hade ett smakminne av lingonsylt till, men det blev ketchup och tabasco.
Jo, det var gott och snip snap snut nu är snart skinkan slut.