måndag 20 april 2015

Nu har vi vår i luften på Antuna LugnetDet är sprickfärdigt lite överallt och rakade undan fjorårsgräs ur skogsbacken och se där lyste vita kronblad som om vore det snöflagor.


Förstår hur vackert vi bor, Kristina, jag och barnen, med tillgång till skogen, sjön och åkrarna. Vi äter lammen från gården och äggen från hönsgården och vi ligger i startgroparna att sätta igång den stora köksträdgård efter grisarnas jordförbättring och så att vi kan få lite till jordkällaren för vintern.

Har kvar trädgårdslandet i Fyndet ännu en säsong för att att kunna flytta över perenner i saktligt mak och därifrån kommer både hallonsaft och rabarber samt allt annat vi brukar odla. Sedan kommer det en hel del rara perenner från Kristinas Harva.

...och räven var med oss om än på avstånd.
I alla fall så tog vi en promenad till bryggan där det säkert kommer att skuras trasmattor i sommar bland mäktiga furor, al, gran, asp och björk med en spirande undervegetation och med runstenar sällan uppskattade.


Hela marken är täckt av vit och blåsippor och nere i sjön såg vi ejder och skäggdopping och Kristina tyckte nog en bäver paddlade fram lite längre bord vid svanparet på andra sidan.


Alltså, pastoralt boende, det är vi glada över!