söndag 12 juli 2020

Woodoo mot DN


Snart återstår bara woodoo för att råda ordning. Vi känner oss som herr K. Hur vi än gör blir det alldeles åt helvete.

När vi flyttade till landet i juni ställde vi om Dagens Nyheter till vår lantbrevlåda. Vi har DN digitalt i veckan och som papperstidning fredag, lördag, söndag. Det ska väl fungera även här tyckte vi och accepterade självklart att tidningen kom med tidningsbud fredag lördag och söndagstidningen om måndag.

Problemet är att det aldrig fungerat. EN (1) helg har vi fått tidningen exakt som vi ska ha den, andra helger har den kommit på fredag och inget mer, eller så har lördagens tidning kommit på måndagen tillsammans med söndagstidningen.

Vi har ringt DN oupphörligen för att söka rätta till problemet och fått löften om att ”nu ska det fungera”, men så icke!

Ringde tidningsbudet i Korskrogen och lamenterade. Hon var mycket hjälpsam så det var den kommande helgen efter samtalet som det funkade, sedan gick hon på semester.

Istället kom ett tidningsbud (Hampus vikarie) som kör i raketfart på byvägen så gruset yr och postlådor förbi. Han blev hindrad här om dagen av en annan DN-prenumerant. Då hade han redan struntat i att lägga DN i hennes brevlåda. Han vevade ner brevlådan och sa ”är det du som ska ha DN”. Vi fick ingen tidningen den dagen.

Jag har självklart ringt denne Hampus för att se till att utdelningen ska fungera, detta efter förra helgens uteblivna tidning och jag underströk vikten av att vi ska ha tidningen. Han svarade då att han var ny på jobbet och gick efter en gammal delningslista (?)

Igår kom det ingen lördagstidning. Alltså en viktig del på landet är de där morgnarna i ljusa sommarköket med kaffe och Dagens Nyheter. 
Ringde honom igår nyfiken på om han fortfarande körde efter den gamla listan. Den här gången skyllde han på att han inte fick DN så det räckte till alla. Grannen som hindrat honom på vägen och fått sin tidning såg att han hade en hel packe med DN i bilen. (jävla ljug alltså)

Nu är vi nästan beredda att ge upp. Kan inte sitta i telefonkön till DN varje helg för att lamentera. Men vi har betalat dyra pengar för helgnöjet med dödsannonser, nyheter och korsord.