fredag 25 november 2011

Fortsatt nostalgi ur de egna fotolådorna

Gaston metar i Finnhamn sommaren 1995

Jag tar det lite pöompö. Eller som den äldre generation sa: Varför ska man använda ett låneord som successivt när det finns något så äktsvenskt som "pöompö" (peu om peu). Djupdykningar i gamla bildlådan ger flera timmars nostalgiska äventyr - en god sysselsättning när ungarna tittar på Idol och i väntan på att jag själv får ladda ner "På Spåret".


...och vattnet fick man bära från pumpen till stugan. Liva och Gaston hade inte räknat med det.

Fortfarande Finnhamn 1995

Bosse Jönsson kom och många andra jämte honom under de korta dagar vi stannade i Finnhamn. Liva gosar sig med Jönssons tax ombord .

"Ååhhh, stackars lilla aborre, åhhh, neej, måste han döööö, stackars lilla pyttefisk neeeej åhhhh. Sådar fiskade Liva och drog upp fisk varendaste minut och ojade sig lika mycket hela tiden. Det tog 17 år innan hon smakade fisk. Snart ska jag bjuda henne på havskräftstartar

Sötnosar....ähmm kommer inte riktigt ihåg, var dom alltid sådär söta mot varandra?...Jaaaa, jag tror faktiskt det eller förvandskar tiden fakta?

Sommarskäggigt Tabberas för femton och ett halvt år sedan

Liva i Marocko där himlen var så blå

Vi åkte till Marocko för många år sedan, hyrde bil och drog ut till okända byar och berberfästen. Kom på det nyss då jag matade in gamla papperskopior för att digitalisera. Märkligt nog har jag inte hittat bilder på mat. Förmodligen ligger de där långt nere i papplåren, men nu är timmen för sen för att leta.