onsdag 29 september 2010

"Guldkranarna" har ramlat av Sollentuna CentrumDet här skulle bli ett köpcentrum som skulle vara "lite förmer". Här fanns det inte plats för mer folkliga aktiviteter utöver HM.

Två mordbränder mot ett kafé, en brandbomb mot en restaurang - 82000 liter sprinklervatten ut i det bländande nya centrumet med golv av något djungelträ. Man undrar, vågar man handla där?

Så stod jag vid kassan på HM igår och lade upp ett paket strumpor till min dotter, samtidigt får jag syn på en tröja till August som hängde där bredvid kassan bara för att jag skulle få syn på den och köpa den av impuls - det där är ju taktiskt uträknat och jag skiter i om jag går på sådant om det är bra grejer.

Jag frågade biträdet i kassan om tröjan finns i storlek 90-130 (tror jag att det är).
-Titta efter själv, de hänger ju där, fick jag som svar belamrad med en unge i handen, en tung datorväska på axeln och en fiollåda med noter under armen.

Jag sa att det blir lite svårt att se efter själv, jag har inga händer kvar. NB tröjorna hängde 40 centimeter ifrån fröken i kassan. Samtidigt tog människan strumporna och pep in priset i kassan.
Du jag behöver hjälp, jag vill ha den där tröjan, försökte jag.
Då svarar hon, Du får ropa på någon annan.
-Men hallå, det är mig Du håller på med nu, det är mina strumpor du piper in i maskinen. Jag vill ha en tröja också, försökte jag.
-Du får ropa på någon annan, vidhöll den konstiga bakom disken.

Det blev inte det där inställsamma, servicemedvetna, lite lyxigare centret. Sollentuna centrum är ett moras.