tisdag 17 juli 2018

Rikedom i frukostering och levnad


-->Vi hade vår värmebölja när alla här hemma hade det kallt. Kreta 35+, pool och all inclusive (Kretansk husmanskost) 100 meter till medelhavet. En rent ut sagt fantastiskt lat vecka.

Sommarbalkongen mot gården är rent paradisisk i sommarhettan

Nu, lata dagar igen och vi tackar vår goda stjärna för balkongerna till lägenheten. En stor inglasad med morgonsol och svalt eftermiddagsläge, en öppen in mot kringbyggda gården. Den bjuder solläge från middag tills solen går ner. Här ligger balkongerna ganska tätt. Så här års befolkas de och man får morsa på grannarna både till höger och vänster och eftersom det är en ekande bakgård också ta del av både deras samtal och ibland också kärleksläten när balkongdörrar lämnats öppna för natten.

Vår inglasade stora balkong är som ett extrarum från april till oktober

Jag är så rustad att jag inte besväras av värmen. Minns vintern när jag gick ut med Assar på kvällsrunda (alltså Assar är vår hund) iklädd ylle och pälsfodrad jaktoverall i minus 17 och vind så snön yrde efter gatan.


Nu smörjer jag mig gärna med cocosolja och lägger mig i solstolen med en bok och en stor kanna vatten med lime och is. Bottnade ju med sol på Kreta för tre veckor sedan och mitt läge med ett virus på balansnerven har gjort att jag ordinerats vila och tar det på allvar. Från ambulansfärd till DS och världens bästa sjukvård till i dag är skillnaden himmelsvid. Visst har det varit fyllegång i tre veckor, men gången rätas ut och idag är det bara när jag blir ordentligt trött som man kan märka att något felas, eller när jag ska titta åt ett håll och gå åt ett annat.

Nyskördade grejer från den lilla odlingslotten

K hjälper! Denna underbara människa som jag lever med ser till att jag har det bra, att jag vilar och att jag äter sådant som kan hjälpa. Bärfrukostering på öppna balkongen till exempel, vackert, gott och förmodligen också närande i kombination med nybryggd franskrost.
Nu har gången blivit så pass rak att vi kan göra dagsutflykter. Och det gör vi i väntan på att styra kosan till vårt nya sommarviste i Hälsingland. Nu får vi förstås innerligt hoppas på att de italienska vattenbombarflygen lyckas släcka vid Ängra som bara är tre mil norröver från vårt nya lilla paradis.

och så här blev det tillagat. Pröva det, varma rädisor med brynt smör!

Det här med sommarhus i odlingszon fem kommer att vara mig behjälplig att sätta fokus på annat än odling nästa säsong. Allt har sin tid. Men än så länge släpar jag hem det min lilla halva kolonilott bidrar med. Efter höstgrävningen där är det slut, nästan.