söndag 10 december 2006

Tabberaset i Radio

Hela vägen fram till jul, men inget juligt program om man nu inte rakt över förknippar julen med kärlek. En serie om kärleken till maten, i maten och med maten.
Torsdagar i Meny i P1 efter tionyheterna och kan laddas hem här.

Kommer på mig med att sitta och påminna mig om att jag måste så kronärtskockorna om en månad.
Måste vara lite trött. Reste från Laos idag, över Bangkok och ner till Phuket och hamnade i ett hejdundrande tropiskt åskvädet. Det blixtrar så man kan sitta på balkongen och läsa tidninbgen mitt i svarta, varma sammetsnatten.
I morrn skiner solen.
Just nu 26 grader varmt, 10pm

Bloggrannen i Bangkok


Tack för senast Austin
och tack för all somtam och trevligt sällskap.
Kul för mina läsare att bli lotsade till Din sajt.

Sköna varma goda


Lämnar Laos och kommer snart till Bangkok för mellanlandning innan vi flyger vidare till Phuket.
Besökte Suner Wissmar på Scandinavian Bakery. Han liksom förstärkte Laos franska förflutna med sitt skyltfönster med bakverk, tårtor, pepparkakor och lussebullsbaket är i full gång. Tänk ändå, trots dofterna från hans bageri är det svårt att få en julstämning, luftfuktigheten är 80-90% och värmen ganska så tryckande idag. Längtar så smått till havet.
När jag lämnade Köpenhamn hade jag anledning att klaga på kvällmaten, spagetti med köttfärssås - ja ja, jag tog det för att det fyller magen inför 10 timmar i flyget - á 400 SEK för två med soda och kaffe.

Bangkoks nya flygplats skulle väl kunna bjuda på ett bättre utbud, och ja, det var OK med klassiskt thaicarveri med Moo Dang (rött fläsk) Ped (Anka) och Gaj (Kyckling), men gott, nej, den kan knappas mäta sig med ankan igår kväll som var den ljufveligaste!, någonsin, Laoanka.
Nu ser vi fram mot det stora marknadsätandet i Phuket - nudelsoppa nästa anhalt om sex-sju timmar. Sitter på flygplatsen i Laos nu.

På vägen ut körde jag förbi klassiska Sunset Bar där alla diplomater och journalister och utlänningar möttes för att bli informerade under revolutionen, ett skjul vid Mekongs strand.