tisdag 17 maj 2016

Fint fläsk från garanterade grisar

Stekt rimmat sidfläsk med friterad rödlök


Jo...jag köpte mig lite läsk i förrgår, rimmat sidfläsk. Jag älskar rimmat sidfläsk. Gärna tillhopa med stuvad vitkål eller bruna bönor. Stekt rimsaltat fläsk är en dygd.
Köpte danskt ursprung för då kan jag vara säker på att det inte är några miljögrisar från Sverige som köttet kommer från, grisar som inte håller samma kvalitet efter varandra. Fattar ni, alltså grisar som är befriade från all begränsning i uppfödandet.
Danska grisar tramsas det inte med, de hålls strängt och under uppsikt, får kontrollerad föda, alla samma. Det gör att meleringen är densamma på grisarna oavsett vilket paket man än köper. Det daltas inte med ungarna heller som i svenska grisstallar där alla ska ha halm och annat och gå fritt och böka och bli förstörda. Grishonan vet ju för fasiken inget annat än att ungarna tas bort från henne så fort hondiat och appropå det så såg jag en bild där grishonorna liksom får lägga sig (frivilligt hoppas man) i en slags ställning med spenarna tittande ut för di. Praktiskt för då riskerar hon inte ligga sönder ungarna.
Jag tycker det är fint att vi kommit så långt att man mer metodiskt får fram industriellt protein på det här sättet och med lite smaksalter så är det ju ett bra protein att äta.
Desamma gäller kycklingindustrin tycker jag.