tisdag 11 november 2008

Hemma hos Christin

Kolla in vilket kök hemma hos Christin

Igår var jag hemma hos Christin.
Jag sitter i styrelsen för "Låt Måltiden Blomma" och vi har en lite lustig tradition varje månad som styrelsen sammanträder, nämligen att vi undviker neutrala platser och träffas hemma hos styrelseledamöterna, en efter en och då är det upp till värden eller värdinnan att slå oss med häpnad vilket oftast sker.
Häpnaden slår till i form av den soppa vi traditionellt äter tillsammans, det bröd som serveras till och den miljö vi sitter i.
Igår slogs vi av Christin Malméns kurskök. Hemma hos sig har hon byggt ett designat kök med stora utrymmen (10-12 personer får plats under kurserna) och öppet direkt i anslutning till ett vardagsrum med matplats, soffgrupp och en liten balkong med utsikt ut mot gamla skatteskrapan. Ohyggligt smakfullt och väldigt praktiskt.
-Det är stadsgas, säger hon glittrande över min avundsjuka min och på min fråga var hon ställt gasolen.
Här har hon lustiga matkurser vars inriktning jag inte sett på annat håll. Kolla in hennes erbjudanden.
Häpnaden slog också till över både bröd och en soppa på ekologisk torsk. Man frågar sig vad kockarna över lag sysslar med och människor också för den delen, att inte servera torsk. Det finns så många certifierade alternativ till den torsk som rödlistats. Den ekologiskt linjefiskade är en och det finns inget som slår torsk. Till och med det odlade alternativet är lysande.

I mycket övrigt av styrelsearbete att gå igenom gjorde vi klart för praktkvällen med tema gotlandstryffel som medlemmarna bjudits in till. Kolla in hemsidan och bli medlem Du också, äventyren med Låt Måltiden Blomma tar inte slut.