lördag 9 april 2011

Rå räka med rättika och chili



Vi har ätit dem i lite annan form tidigare. Rodjana serverade dem idag som en liten shot före middag. Enkelt, okonstlat, saltigt, hett och med den lena smaken av det råa skaldjuren.

Gör själv

Det här behöver Du:
Råa tigerräkor 2 per servering
blekselleri ett litet knippe
kikkomansoja en tsk
rivet limeskal (ett litet riv)
rättika en skiva av en kronas storlek

namchim som man tillreder av salta bönor av bra kvalitet, chili, charlottenlök, vitlök, socker, limesaft, fisksås och lite kokt vatten - allt mixas.

Gör så här:
Rensa räkorna och ta ur tarmkanalen, skär i bitar.
Skär rättikan brunoise
Plocka rättikan i några små fina blad per portion
Bottna ett snapsglas eller liknande med något blad blekselleri, fyll upp med räkkött blandat med rättika och limerasp. Häll över lite kikkomansoja och lite namchimsås, toppa med några gröna strimlor blekselleri.