onsdag 25 februari 2009

Knake och upprättelse i butik




Jag har skrivit om Knake förr. Man kan inte äta ständigt, smaken är så karaktäristiskt att man lätt tröttnar på dem.
När jag var nere i Lund för en dryg vecka sedan åt jag knakar så fort jag blev hungrig. Efter två dagar och kanske sex knakar senare var jag trött på smaken. Vackade 20 stycken och tog hem till frysen. Idag tog vi fram några av dem för ett Knakekok med gul lök och kryddpepparkorn. Kok och kok förresten - de ska bara sjudas så att de blir genomvarma. Hemlagad senap till och Rodjanas rotsakskompott på selleri, potatis och morot spetsad med smör från Ålands mejeri och så en skvätt grädde.

Rodjana gjorde ännu en gastronomisk insats idag - hon gick ner till Oriental Livs appropås händelsen senast med oxbringan. Nu erkände chefen att praktikanten gjort fel och att han uppfört sig märkligt vid klagomålet jag framförde. Så kunde Rodjana hämta ut tre kilo utmärkt högrev. Rätt ska vara rätt.