fredag 13 juli 2007

Laddad nudelsoppa


Vi fick med oss färska nudlar hem och i frysen letade Rodjana fram en ankbuljong som jag sparad från någon confitering, mäktigt blank och fet.
Nu pustar jag heta ångor. Ättika, fisksås, torkad vitlök, chili, socker, hett så innibomben, men somnamnaa - ingen annan än jag själv ströade min portion. Å andra sidan är jag beroende och det "läker" snart och då¨infinner sig den "stora tillfredställelsen"
De tjocka nudlarna är japanska "Udon", mastiga och sköna. I ankbuljongen kokade Rodjana nyinköpta fisk och räkbullar, "lookchin pla" och "lookchin kung".
Läs mer om vår nudelsoppevurm här!
Som dessert smällde vi i oss "pure Durian cake" med riktigt läskigt bra Duriansmak. På omslaget står det att innehållet består av 88 procent Duriankött och 12 procent socker.

Thai Fong - En glad överraskning

Hela thaibutiken i ett enda skott

Vi har länge tänkt att åka dit, men bilen gick till skroten och vi har klarat oss hyfsat utan i stan under vintern. Nu har vi bil igen och då styrde vi till Märsta och "Son Tang AB Thai Fong".
Gratis parkering och knappt några köer alls, men det kanske beror på att asiater inte handlar fredagen den 13e?

Rent med trevlig personal, snygga frysar och minimalt med frysskador på varorna, grönsaker influgna en gång i veckan (tisdag), priser långt under stadsbutikerna.
Som alltid när man möter en ny butik som man smågillar från första stund så blir det en del handlande. Thailändsk mångfald!

Notan hamnade på strax under 800, men då köpte vi fem liter fisksås och tre liter pojkesoja, fem kilo kladdris och för 80 kronor kokosnötsåspulver bland annat.
Så här tänkte vi, att här fanns parkering utanför huvudentrén gratis (vad kostar det i timmen i Hötorgsgaraget och då får man gå en lång väg till butiken). Roligaste köpet idag, "grodrom på flaska" - Nej fullt så djävligt är det inte utan ett alldeles förträffligt islimete med basilikafrön. Bra mot fetma sägs det.

Avståndet hemifrån var ungefär detsamma. Snart börjar stadstullarna att riva i plånboken också och det slipper man om man far norrut. Det här blir hädanefter vår cup of tea!
Torkade chilimusslor, segt heta och med en rik musselsmak, fantastisk tilltugg eller som jag brukar göra, ösa ner i en omelett.

Rosen


Nu kommer de.
Rosorna ställer sig i en bländande, förförande, skönhetsrad.
Jag ville egentligen inte ha rosor i rabatten, men det blev så när Rodjana fick bestämma och nu tränger de sig upp och konkurrerar.
Vackert.