torsdag 27 september 2007

Bortskämd med färdiglagat


Men så är det ju att man har lov att skämma bort sig med färdiglagad mat. Jag menar inte äckliga halvprodukter i frysdisken med fjuttiga illasmakande portioner som är omöjliga att laga till utan mikron, vilket inte är maten till fördel.
Nej, jag menar riktiga charkuteriprodukter, maträtter som i charkhistorien har rötter till 20 talet. Det var då som charkuterierna så smått började göra färdiga rätter åt sina kunder.
Hos Percys hade textats stora plakat idag om nylagad pölsa, men eftersom årets rödbetor inte är lagda än så hoppade vi. Ärtsoppan som lagas i storformat och därför blir så bra trakterade oss inte heller. Däremot fanns upplagda Wallenbergare, Biff Lindström och Älgfärsbiffar. Vi köpte fyra av de sistnämnda och en folieform krämig potatisgratäng, med smet också några deciliter kantarellsås, allt till det facila priset av 225 kronor.
När vi satt till bords och åt så log vi alla fyra och lillkilen satt i "vippstolen" och njöt åt våra leenden. Visst är det gott att skämma bort sig.

Stöd modet i Burma

Jag blir sms:ad idag från många håll. Sms med följande innehåll som är värt att spridas även här:
"In suport of our incredibly brave friends i Burma: May all people around the world wear a red shirt of Friday, September 28 th.
Please Forward!"