söndag 28 mars 2021

Jo det blev ett underbart gott dillkött på kalvryggen.


Ända sedan barnsben har jag varit väldigt förtjust i dillkött. Helst på kalv, men också på lamm  eller rimmad kyckling/höns.

Fick ju tag på en blek kalvrygg förra veckan. Den avplastades och fick ligga på tallrik i kylen. Idag var det dags.

Fram med en burk fryst reducerad renbuljong, tärnade köttet i tvåcentimetersbitar och så i badet tillsammans med en strimlad gul lök och dillstjälkarna. Sådär ja, låt puttra i 30-40 minuter

Ta upp köttet och rensa bort dillkvistarna. Koka ner buljongen. Gör en bottenredning i en ny kastrull och sila ner buljongen i den.

Så till trixet jag brukar ta till och det bokstaveras grädde. Pytsa i såsgrunden till lagom tjocklek. Smaka abv med salt och några matskedar ättika. Jag tycker det ska vara rejäl ättikssmak i dillkött. Vält ner en hög, mer än du tror, av fint skuren dill. Rör runt och låt stå på låg värme när köttet hälls i. Så vänta en stund tills det hela är riktigt varmt.

Servera, varsegod.