lördag 4 december 2010

Seglande eldbollar för flytt och födelsedag

Min Lovisa i centrum med sprakande eld och flygande lyktor, elva år i går; Grattis!!!!

De är bekanta från Thailand där de används som för både eftertanke, stillhet, hopp och glädje - de vackra eldbollarna som seglar tysta ut i lufthavet.

Igår firade vi Lovisa, som blev elva, med middag på San Marco i Häggvik, en hyfsad kvarterskrog med vedeldad pizza , men också med bland annat perfekt kokt spagetti med skaldjur. Det är också roligt att komma till en kvarterskrog där man liksom blir inbjuden till bords från minsta till största.

Avslutning med glass och kolasås till barnen som serverades som fyrverkeri med eldfontän till Lovisa. Och kvällen, eller snarare sena eftermiddagen - det blir totalsvart så snart att man blir tidsvill - fick fortsätta med värmande eld i kylan.Det blir som en stilla, tyst, magi när rispappersballongerna fylls med den varma luften från den brinnande lilla vaxkakan och stilla, seglande tar plats. Våra steg högre än molnen och lyste genom dem som UFOn i vinternatten och faktiskt också konkurrerade något med en B 757 som vinklade upp på låg höjd för landning på Arlanda (lycka för oss att det är på ännu lägre höjd, precis över vår nya adress som gäller från nästa vecka, som Arlandatrafiken går)Vi stod länge och tittade ända tills lyktorna i skyn slocknade. Sedan in för att packa sådant ingen annan tillåts lägga ner - det finns sådana privata bitar. I morgon kommer flyttfirman hit och tar det där med alla böcker och alla köksgrejer, källarprylarna, uteförrådet, elektronik, lampor. På måndag förmiddag flyttar vi och då ska vi tända flera skylyktor för att fira att vi är hemma!Bilder på ballongerna; Lovisa Lager med födelsedagskameran Nikon Coolpix.

Lovisas kompis Julia var med och det är klart att två elvaåringar har källor för kotteri och hemlisar och pinsamheter att ösa ur - det syns lång väg, fnitterier till maten.