torsdag 11 juni 2009

Skolavslutning med examensmiddag på BistronJag ska säga som det är. Det räcker inte med leenden och trevligt bemötande. Det är maten som är det viktiga.
Jag vill inte komma till en krog ensam eller i sällskap som idag med familjen och gå där
från med ett "jaså" på läpparna.
Vi var på Edsbacka Bisro. Kort varsel, ett bord ordnades vänligt fram till oss trots fullbokat, jättebra.
Vatten snabbt fram, jättebra och bröd - även om jag börjar tröttna på det ganska ointressanta brödet - kanske intressant om jag går dit en gång per termin, men en bistro vill väl bli ett stamlokus???
Lovisa tänkte havsabborre men sa blodig entrecote, Alma villa ha de där köttbullarna hon valde bort sist, August tiog en liten Wallenbergare, Rodjana och jag tog också köttbiten, entrecote. Vi ville ha den medium och blodig.
Förrätt blev en toast skagen - det var länge sedan.
Nä, skagen var stampig och kall, toasten perfekt smörigt stekt - det hjälpte inte.
Ingen sallad till köttet. Potatismoset till köttbullarna smakade pulver, men var det väl självfallet inte. Köttbullarna med en märklig kryddning som smakade vilt.
Ingen skillnad i stekgrad på köttet som svalnat före servering, ingen smaksensation, ingen stekyta.
Jag har haft synpunkter på köket en längre tid. Idag hoppade vi desserten, betalade och gick. Orkade helt enkelt inte påpeka fel och brister - kändes inte som lönt, orkade inte vänta på att få omstekt kött, nytt potatismos, sallad i efterhand, nytt bröd efter en enda brödrunda.
I morgon blir det lunch där som vanligt på fredagar, sedan gör vi sommaruppehåll och i ärlighetens namn ska det nog vara väldigt bra om vi ska fortsätta fredagsdinéra där. Som familj äter vi nog bättre hemma vilket vi alla insåg idag.