fredag 15 december 2006

God mat


Så här långt ifrån Patong hamnade vi, på andra sidan viken/beachen på en krog med sjöutsikt och bort emot Kamalahållet eller snarare Kalim:


restaurang: Panyaah
249 Phrabarami rd
Patong
076-344 473

Vårrullar – lite degiga, men välfyllda med hackade räkor
Tod man Kuung, friterade räkkakor med fläsk och söt chillisås
Grillad bläckfisk på ett halvt kilo med fin kolgrillsmak och rostränder.
Wokad vattenkrasse Pak boong, alltid gott, med mild såsPat kapao kung – räkor med thaibasilika och stringbeans, sådär = bättre hemma!
Dessert: Glass med gelé grädde och cocktailkörsbär
Totalt två personer 1460 THB = 220 SEK
Ris ingick och prig nampla.
Vi var noga med att säga till att vi inte ville ha anpassat västerländskt utan thaistile rätt igenom för att få den rätta chillistyrkan.


Vi kom också på oss själva när vi satt och åt att vi redan planerade morgondagens meny. Följ med då till ett överraskningens matpalats där min svåger härskar som köksmästare.

Inte charmigt längre


Så dödas en hel turistort. Patong är inte charmigt längre. Och det beror inte bara på att priserna rakat i höjden med 20-30 procent på de senaste fyra åren.
LOS, land of smiles, lever inte upp till sitt rykte i Patong där leendena bytts ut mot ”fuck You”.
Skräddarbutikernas inkastare kommer med hälsningshanden och säger tjeenare, Tuktukförarna är värre än friåkande lurendrejare vid Arlanda och skörtar upp folk ogenerat. Mishmashet i stånden är B-kopierade och den som vänder om och inte vill delta i budgivningen får ett ”fuck you och fingret” i ansiktet.
Det är den varmaste dagen på länge idag – då tvingas servitriserna arbeta i tomtedräkt. Herregud – den här strandremsan som en gång var så lockande charmig.
Nå åker vi iväg en bra bit ifrån för att äta thaimat. Rapport följer.

Har inte ätit än


Tänk nu står vi här i valet och kvalet - "riktig" restaurang eller äta från båsen rätt över gatan. På den riktiga thaikrogen måste vi boka bord, båsen är det bara att släntra över till. Kanske jag har bestämt mig, grillade kycklingdelar, nam prig phao och kaoniew, en somtam, en bläckfisk. Wow; namlai lai= det vätskar sig i munnen...okey då, det betyder egentligen jag dräglar.
Under tiden ickemat i bild. Överst en lotus och underst...ingen aning. Här binds orkidéerna i kokosskal runt palmerna och så skickar blommorna ut vita rottentakler och håller sig fast, vackert! Riktigt turistbjäfsgodis.