lördag 29 december 2007

Thaimat smakar ännu bättre med trevligt sällskap

Hoi op - en het musselsallad, portionsvis med namjin.

Det är inte bara maten som gör en måltid - det är naturligtvis också sällskapet.
Idag hade vi en riktig Blinddate med en familj vi "träffat" i blogvärlden. Det var ett tag sedan - de bodde med sina tre barn i Bangkok och vi hittade och läste varandras bloggar. Så såg jag att de skulle flytta till Sverige efter väldigt många år i Thailand och jag mailade och frågade varthän de tänkt styra kosan: "Sollentuna", var svaret - då blir vi grannar, sa jag.
Och så blev det och idag hade middag ihop hemma hos oss och tillsammans med två gamla vänner Kjell och Goy och det blev vansinnigt trevligt. Vilka barn och vilket sällskap - det är klart att maten smakade bra i sällskap av Nille och hans förtjusande Plair och de kloka barnen Emily, Josefine och lilla Sebastian.
En Jam goong, toårantao - sallad på räkor och strimlade sockerärtor

Rodjana lagade en "Jam goong, toårantao". En sallad på räkor och strimlade sockerärter med rostad torkad hel chili. En Naem stod också på bordet, hemsyrad stekt korv. Naem äts ofta rå i Thailand och är då källa för vansinniga attacker av inälvsmask - rå okontrollerad gris, inte att rekommendera. Vår syrade naem däremot är en liten delikatess. Så fanns där "Op hoi", musslor som portionssallad med en het Namjin (recept på såsen här).
Så kan man också fördriva tiden.
Hemlagad Naem, thailändsk syrad stekt korv.