onsdag 11 augusti 2021

Första skördetallriken, knastrigt, mjukt, ljummet, kallt, salt, syrligt och jävligt gott


Så här ska mat smaka, alldeles olikt och så mycket mer. Allt av äldre sorter och helt terroir.

Bland mycket annat sockerärtor skurna i bitar och helt rå från lokförare Bergfälts jättesockerärt, utan konkurrens med de smaklösa industriodlade eller krypande små hemodlade.

Spritärtor Visingsö, söta goda diamanter av capuchinertyp.

Svartkål med anor från 1800-talet och likaså en äldre sort kruskål lärr svedda med lime. Gula panngrillade squash och så grannens tomater. Små söta primörmorötter, knastrigt råa och skurna på längden, Några japanska höstblad. Vitlöksblommor och nyupptagen grillad vitlök.

Allt som en smakbombssallad till lunch.

Sommarrakning


Egentligen alldeles för tidigt, brukar ta sommarskägget 
i september när vi kommer hem från landet, 
men nu var det obekvämt i värmen så det fick ryka.