onsdag 1 oktober 2008

Remote-undret i badet

Det här mina damer och herrar är ett litet under.
På ytan en helt vanlig remote till tjock-TVn hemma. Undertill - vattenfast teknologi.
Det var för en tid sedan jag köpte den hos Tony på Tomi när den gamla originalremoten tagit slut.
Härom dagen fyllde jag ett bad - jo, vi har badkaret kvar hemma hos oss! - och det noterade även lille August som har et tilltagande teknologiintresse och som inte låter vare sig remoter, telefoner eller daotrer vara ifred. Dörren stod på glänt, badet var färdigt, ingen var i närheten.
När jag kom in i badrummet låg Tomi's remote där och guppade upp och ner som en avlång grå badanka med knappar. Så hade den säkert legat och lögat sig i flera minuter. Jag såg framför mig att tills jag skaffat en ny tvingas upp och ner ur soffan i oändlighet för att ställa ljud och byta kanal. Ja ja säger folk, det gick ju förr. Just det - då vi hadee två kanaler!
Helvete! Men August bara log och jag tänkte ta hårtorken och montera isär och torka och ta till fuktdrivande "spräj".
Så lät jag remoten ligga på en torr handduk väl medveten om att den aldrig skulle fungera.
Undrens tid är inte förbi. Lågprisremoten av märket "Click" fungerar efter badet som aldrig förr.
Nu vet vi att bevaka loillgrabben när han springer omkring med min iphone som jag förvisso ännu inte köpt men som ligger på inköpsagendan!
Den lille remotemarodören straxt efter begånget brott, han ser ganska nöjd ut, eller hur?

Kantarellsmörgås
Det blev ingen soppa av kantarellerna. Vi hade jämt bestyr att ta hand om småungarna som fått maginfluensa. Och det vet man hur det är med sådan - den sprider sig ohejdat. Först efter småtjejerna var Rodjana och sist var den störste, jag själv - fy fan. Själens centrum är inte hjärtat, det är magen.
Så här med distans om 24 timmar sitter vi hela familjen och reparerar oss, ömma i själens centrum, trötta, nedbantade. Vilken pestig början på veckan.