tisdag 23 mars 2021

Jag har nog alltid målat landskap


Det står målningar överallt. Upptäckte ett lager jag hade kvar där jag bott tidigare. Nu ska det flyttas till en annan plats, fan vad man kånkar runt på grejer.

Och se, då dök det upp ett landskap jag målade för kanske 15-20 år sedan ute på udden på Östergarn under en eftermiddag med Anders Palmér. Vi hade stafflier och målarlådor och stod med avstånd och målade. Slås av hur den målningen då korresponderar med målningarna jag gör idag.

Väcker en massa minnen, men de redogör jag för någon annan gång om det ens finns intresse för allmänheten. 

"Nej det ska vara pizzadeg på vete och extra allt"Eftersom vi hade en kalljäst surdeg klar att baka föreslog jag att vi kunde baka surdegspizzor på en del av den. Men A opponerade sig och satt att han minsann skulle baka pizza på den lenaste vetedeg jag sett. Så blev det, han kom med degen i händerna och bad mig känna, alldeles silkeslen och blank. "Nu ska den jäsa en halvtimme med jag gör mise en place".

Riven ost av två sorter, en filler neutral och en med väldigt mycket smak. Sardeller, kapris, vitlök, tunna skivor av torkad griskind, ostronskivling, tomatsås, ruccola.

Pizzakväll, ja det blev det.