lördag 3 april 2021

Bästa påsklammet 58°


A var ute med några kompisar. När han kom hem lagom till middagen sa han liksom i förbifarten att har tänkte ringa till mig och säga att han bjuder med två vänner hem att äta.

"Men så tänkte jag att jag är så jäkla hungrig och då vet man ju inte hur mycket dom äter och jag kanske är tvungen att sitta där och vara artig och hålla igen."

Vi blev proppmätta och ändå blev det så mycket över att det skulle räckt åt många fler vid bordet.

Börjar inse att det här med Sous Vide är en helt magnifik tillredningsmetod. Exakt 58 grader i 12 timmar. Sedan brynte jag steken efter att ha tagit tillvara på buljongen och kokat ner den till hälften, silat och fyllt på med lika mycket grädde som nerkokad buljong för att sedan låta det koka ner till hälften igen, lysande.

Lammet fick vila i en kvart efter bryning och det var med stor förväntan jag skar upp det. Perfekt! Rosa från kant till kant, lent i munnen som en spädgris och kompletterat med mintsåsens sursötma blev det bara Wow. Har nog aldrig lagat ett lam till sådan perfektion tidigare.