lördag 13 augusti 2011

Feta fläsket till blodpudding smaksatt med grädde och lingon till blodets lov



Det blir det där strimmigt grännavitröda när lingonen blandas med grädden. Tyvärr har det inte funnits tid att göra den egna blodpuddingen, den ungarna tycker har en lite för vuxen smak förmodligen för att den är tydligare kryddad med till exempel malda nejlikor. (Receptet finns här) Därför återstod alternativet att köpa den på Konsum och det är väl OK en vanlig vardag om än att det är lördag.



Det där med att dränka blodpuddingen i grädde var en självklarhet hemma hos en kompis föräldrafamilj, Pelle Furumos, och alltsedan dess kan jag inte låta bli skvätta grädde över anrättningen, grädde och syrlig lingonsylt. Självklart ska det till ett riktigt fett rimmat fläsk också, inte bacon som är alldeles för påtagligt i smak.

De sista vallmokapslarna har mognat och när de inte står där själva och pytsar ut sina miljontals pyttesmå frön så får de hjälp av ungarna. Idag var också en annan frödag, de vackra lila ogräsblommorna som växer ihop med kubbvetet, Klätt, skördades och det blev en hel lite burk att föras över till papperskuvert. Nu får de vila tills oktober då de ska sättas som kantväxt till en hel odlingsbädd med kubbvete (som förresten också skördades i helgen)