onsdag 3 april 2019

Ljudlig läsning i natten
Upptäckte att det inte är tyst när det är det. Hörapparaterna gör skillnaden. Efter en hel dag md mina nya supereffektiva apparater så blir det som en sammetssäck när jag tar ur dem.
Omvänt när jag sätter in dem – då blir jag själv ganska lågmäld också, säger omgivningen.

Nyss var det noga med ljuden. Nyss slutade en tvättmaskin i huset, någon torktumlare hos någon granne var envis ända fram till 23, en bil, eller kanske ett flyg…nu är det tyst. Tar ur mina fantastiska hjälpmedel och sätter på mig hörlurarna. Sista tre kapitlen av "Utanför Normen" ska läsas in i min hemsnickrade, och utmärkta studio. Det har varit långbänk. Svårt att läsa den egna texten, speciellt ur den här boken, orden ligger så nära den egna upplevelsen, så nära mig själv. Försöker intala mig att det är något annat jag laser, någon annans ord – det funkar inte, känslosamt, det hörs, det går igenom, låter det vara så, det är väl tillåtet.

Före onsdag ska jag greja genomläsning av ytterligare en av mina böcker, "Taxi 1251, överhörda baksätesberättelser", det är lustfylld läsning på ett annat sätt.


Nattamat – nej inte riktigt. Små miniatyrsmörrebröd jag gjorde häromdagen för en liten tebjudning till lunch. En med renstek och gräddig demiglace, en med räkor och majonäs, en med confiterad kyckling och paprikamajjo, en med inlagd stekt strömming och en med leverpastej och gurka.

Fortsätter jag nu så bryts tystnaden här hemma av köksstök, det vill jag inte. Tar tystnaden i akt och läser – kanske snart för dig!