måndag 7 februari 2011

Började veckan med Thailändskt

Vårrullar - väldigt frasiga, mycket goda, kryddad fläskfärs, glasnudlar och schitakisvamp som gav dem en näst intill tryffelsmak.

Tidigare, förra veckan åt vi en underbart genomkokt grislägg som serverades i kryddad spad och med ris.

Idag, efter vårrullarna, serverades en panëngcurry på fläsk och gröna bönor. Rodjana fräste curryn med fläsket och bönor i samma panna som det vitlöksstekta fläsket nedan. Mesta kryddan i anrättningen är faktiskt och utöver curryblandningen, vitpeppar.

Det här fläsket ska steka länge och långsamt. Färskt sidfläsk skuret i bitar som får fräsa i lite olja. En bit in i stekningen krossas en hel vitök, med skal och allt, i en riktig mortel. Allt, inklusive skalet, vänds ner i stekfläsket och får fritera i fläskfettet. Så mycket smak, så mycket kärlek.

Så var vi på matmässa i veckan. Det mest uppseendeväckande stavades Badoit - världen bästa vatten som jag gjorde till min favorit för länge sedan och som jag med jämna mellanrum uppmanar ska finnas tillgänglig för konsument. Badoit etablerades redan 1938 av Auguste Badoit vid källorna i Saint-Galmier. Världens bästa vatten! Ut med det i handeln NU!