måndag 4 december 2017

Så ska en deg se ut! Lussebullar på ingång



Alltså, jag är inte alls åt det bakande. Det är däremot Kristina som hela sitt liv haft bakande förebilder.
Hemma hos oss bakade morsan muffins, eller någon gång emellanåt bullar eller matbröd som var väldigt långt från det saftiga köpebrödet. Allt åkte in i frysen innan det ens hade kallnat. Bara doften fanns kvar förföriskt och lockande.



Hemma hos Kristina stod det alltid nybakad sockerkaka till kaffet, småbröd och kakor, allt till vardags.
Ser hur Lovisa (18 igår) anammat den goda förebilden och inte sällan ger sig i kast med olika bakexperiment.



Inför födelsedagen så satte Kristina en deg med saffran hon själv köpt i Iran. Vackert gul jäste den över alla breddar, bakad med Maniotob Cream, trådigt och helt underbar.
Och vilka bullar, späckade med riven mandelmassa och pärlsocker på toppen. De godaste lussebullar jag ätit.
Se där vad goda förebilder kan göra. Goda förebilder och brinnande intresse.