måndag 3 april 2017

ICA-Stig med posten på Glädjen, försnillade mitt paket och ingen tar ansvar
Jag fick ett paket här om dagen som skulle hämtas på ICA Glädjen, en matvarubutik jag endast bevistar när jag får paket för att de har ett postutlämningsställe jämte rövarpriser i övrigt!

Så långt allt bra. Fick avin i igenklistrat kuvert. Paketet kan hämtas efter 16 samma dag.
Stegar in i eftermiddagsrusningen och lämnar över avin.

Den unge telningen som är satt att lämna ut och ta in försändelser såg med ens förvirrad ut. Frågade, ”Har du inte hämtat ut det här paketet redan”. Jag svarar att jag fick avin med posten kring middagstid, Nä, jag har inte hämtat paket. ”Jo för det här paketet är utlämnat 18:31 igår”. Va?

Han står där med mitt leg i handen jämte avin och blippar om och om igen för att liksom maskineriet ska ändra sig, men nej, paketet finns inte på ICA Glädjen, paketet är utlämnat till någon annan.
-Men, säger jag, ni har väl leggnummer på den som hämtat mitt paket, för ni lämnar ju inte ut paket utan legg, eller?
”Vi får inte upp det här, det är postnord som har det. Men vi har ett leggnummer här”.-Okej nu får du fixa det här, jag har avi, jag har mitt legg som intygar att jag är jag och du säger att paketet hämtats av någon annan. Tycker Du det låter vettigt eller? Vad tänker du göra?

Kön ringlade lång bakom mig. Det trampades. Och inne i paketrummet satt en kassörska och drack kaffe eller nåt, vad vet jag? Killen började bli blek. Jag frågade igen vad han tänkte göra.
”Du får ringa kundtjänst på PostNord!”. Va, ska jag. Ni har lämnat ut ett paket som är mitt till någon annan och JAG ska ringa kundtjänst. Det är Du som ska fixa det här för det är ICA Glädjen som lämnat ut ett paket som jag har en juridisk handling att hämta ut (AVI)

Folk i kön börjar muttra. Jag lutar mig in och säger till kassörskan som sitter och slöar i paketrummet att komma ut och hjälpa till. Det gör hon, tar hand om kön. Killen går och ringer till nån samtidigt som han säger ”Jag har inte lämnat ut nåt, jag svär mig fri från det här”.

Förstå, man kokar inombords och vill egentligen…Du grabben, har du ingen ansvarig här som kan ta ansvar och som kan stå för det som skett. ”Nä hon har gått hem, det är ju fredag”. Men ring upp henne och fråga hur du löser det här. ”Nä, får inte störa henne på hennes fritid”.

Så dök han in i paketrummet med telefonen, han som i det läget inte verkade ha större kompetens i en ICA butik än att plocka in mjölk i kylarna. Så kom han tillbaka och håll i er: ”Ja postnord säger att det kan bli så här ibland”.

Okej grabben, jag går härifrån nu, men du ser till att din fritidschef ringer mig på momangen.
Jag gick, jag kokade, jag brann.


Så, dagen efter ringer hon som ska ha ansvaret för posthanteringen, men hon har inget svar, hon vill gå till botten med det här, hon vill reda ut vad som hänt, hon vill verkligen. Ord, ord, ord. Handling då?
Då får du ringa min chef”!
Men hallå, är det inte du som är chefen? ”Jo, men min chef är Icahandlaren”. Alltså, den som har ansvaret för att mitt paket försnillats är alltså någon slags ICA-Stig på Glädjens ICA butik i Upplands Väsby.
”Han ringer dig” Klick!

Jag kan väl villigt inrymma att den här historien kantats av betydande invektiv, svordomar och högt tonläge, sådant som inte går att återge i skriven form.


Det här hände i fredags. Det tog mig två timmar av samtal och resor från Lugnet till Icahelvetet.
Men ICA-Stig på Glädjens ICA butik har inte ringt, Fläskhandlaren är antingen konflikträdd eller rädd för juridiken, eller bara helt enkelt skiter i det hela (tror mest på det sistnämnda)
PostNord har inte heller ringt. Paketet är hos någon annan, förmodligen öppnat och med förbrukat eller förstört innehåll.

Vad är det man säger…”Skomakare bliv vid din läst”, varför i helvete ska fläskhandlaren ICA-Stig ha hand om min post och lämna ut den till andra och varför ska han vara en PostNords förlängda arm, ett företag som heller inte fungerar.

Jo, en sak till, den där telningen kom ut ur paketrummet laddad med en förklaring efter att ha pratat med postnord att ”Jo det kan bli så ibland att det står ett namn på paketet och så skickas avin ut i ett annat namn”.  Jahaaa, så kan det alltså vara säger du, men hörredu, om jag inte var aktuell för ett paket, var har då PostNord fått mitt namn och min adress ifrån, alltså den som står på avin.

”Vet inte!”