fredag 9 november 2018

Mårten gås? Vad är det? Med i pogrammet i alla fall. Ring P1 varför då?Helena Rimfors från Österlen ringer in till RingP1 14:56 in i programmet, eller ”pogrammet” som "pogramledaren" säger det. Hon vill tala om Mårtens afton som är i antågande.

För en någorlunda beläst människa, någon som i alla fall har ett litet studielån som skuld eller i bästa fall ett lånekort på biblioteket, borde prat om Mårten Gås vara en trigger dan före dan.

Men inte för Emanuel ”pogram” Karlsten. När Helena från Österlen förklarar att hon vill lyfta fram Mårtens afton replikerar programledaren i SR P1 ”Mårtens afton?”

Emanuel frågar sedan ”Vem är Mårten?”. Inringaren börjar förklara.

Programledaren är helt vilsen och förstår inte alls vad det handlar om. ”Det här har jag aldrig hört talas om men förstår alltså att det är en Mårtens dag då alltså att man ska äta gås”. (fritt återgivet). ”Ja man äter en gåsamiddag””Gåsamiddag” Replikskiftet börjar så här lång dra ett löjets skimmer över hela programmet. Det är så pinsamt att man dör. Har han ingen producent som kan gripa in och rädda honom ur dumstruten?
Läs mer och allt jag skrivit om Mårten gås här!
Och läs gärna speciellt debatten med skribenten i Ystads allehanda här!
Lyssna på Ring P1, dagens utsändning, och det pinsamma debaclet om Mårtens Afton 14:56 in i programmet här!