söndag 22 mars 2009

Kao tom goiyDet har varit otroligt stressig helg och veckan innan också.
Har resvecka den kommande veckan med en massa jobb i USA och mest flyga känns det som, flyga och förflytta sig. Upptäcker att jag ska vara på Arlanda om sex timmar och kanske ska hinna med några timmars sömn för så brukar det vara att man sitter där och inbillar sig att sova ikapp tiden över Atlanten och hänga på -6 och så blir det ett jätteglapp med öppna ögon.
Idag hastade vi köttbullar och bruna bönor, det vet alla hur det ser ut så det lämnar vi därhän. Intressantare alternativ serverades igår, nämligen Kao Tom Goiy som är en mycket enkel rissoppa där riset kokas i vatten och äts till olika rätter. Enkel eller fattig. Ordet Goiy kommer från armt, fattigt, enkelt, sysslolöst, arbetslöst...etc...ni förstår vad jag menar, det finns in get direkt svenskt ord att översätta med. Känslan av allt det där finns i soppan, Kao Tom Goiy. Vi åt dem vitlöksstekt sidfläsk och kryddade med vitlöksolja och fisksås.
Kommer jag åt och har ork så blir det bloggning från Louisiana sent i morgon natt efter en middag Ruth's Chris Steak House.

Jobb under solen


Inte mycket att säga efter Aftonbladets varning för i morgon då jag landar i solen och med en svensk sommar runt omkring mig. En dag på jobbet alltså!