fredag 6 maj 2011

Välkommen också Du som kopplat Dig hit via DN"Ja, jag säger då det!"

Så brukade man inleda förr i suckande tonfall när något man inte visste om plötsligt inträffat och det då var till ens egen fördel. Vi svenskar är ju sådana att vi då inte ställer oss upp och jublar, steppar, skriker eller dansar - vi säger istället suckande: "Ja kära nån2 eller "Ja-a, jag säger då det".

Men det är väl kul att DN pastan uppmärksammar Lagers Tabberaset under rubriken ..."sju andra tongivande matbloggare", tackar!

Så till lite ytterligare fakta om Tabberaset: Tabberaset Lager är nämligen en duett bestående av nämnde Göran Lager och dennes hustru Rodjana. Kanske är det till och med så att vi främst skriver om det Thailändska och Laotiska köket, men det spelar i och för sig inte roll - det är en blogg om mat och odling.

Den odling vi skrivit om har till stor del omfattat ett femårigt experiment med gamla odlingssorter inspirerat av Lena Nygårds vid Programmet för odlad mångfald POM, efter ett inslag jag gjorde med henne i radioprogrammet Meny i SR P1 (ett program där jag hörts tämligen ofta under många år). Efter att ha harvat med 1700-tal där man jobbar med känsliga sorter med oerhört låg avkastning, men ofta med en intensivitet i smak och doft är detta kapitel nu över annat än i några små odlingsrutor bara för skoj skull. Nu försöker vi bli självförsörjande på rotsaker till vintern, rotsaker, lök och bönor. Visst ja! det slår mig att det nästan är för sent att förså majsen (Turkiskt vete, enligt Linné)

I DN-artikeln av Bo Madestrand spekuleras bloggar och trovärdighet. Egentligen, för att det framgår så väl, är vår blogg Tabberaset.se "ofinansierad" utan några som helst kopplingar annat än som oavlönad senior adviser åt tvåstjärniga krögaren Björn Frantzén och restaurang Frantzén Lindeberg.

Vårt dagliga värv är väl intressant i och för sig. Rodjana lagar mat som kock i ett skolkök och Göran skriver böcker, gör radio och skriver artiklar, mest om mat, men också om en hel del annat.. Tillsammans har vi tre barn och två sedan tidigare i sträckningen 4-25 år.

Till Dig som är ny läsare här tack vara DNs tilltag idag lördag - välkommen att bläddra i inlägg från november 2006 fram till det Du läser just nu.