lördag 12 april 2008

Barnkalas med köttgryta och plättar

Det blir ju ett presentbord som till en 50 åring när alla ungar kommer till kalas. Alma plockar upp en jättefin rosa klänning och säger att hon "klär" i rosa.

Trött på att göra evinnerliga tårtor beslutade vi oss för att använda plättlaggen till barnkalaset. Plättar med sylt och grädde till alla barnen!
Alma fyllde sex förra veckan och bjöd in kompisar till lunch idag.
Jag brynte och satte tre kilo högrev i en järngryta med vin vid midnatt igår och den fick gå i knappt 100 grader i ugnen till i morse. Brynt lök, kokt purjo, kokta morötter och kokt selleri tillsattes efter att spadet tagits om hand och reducerats till en tredjedel. Serverades med ris, "smalt" i munnen.
Kul som sjuttsingen och festen tog liksom aldrig slut. Lovisa följde med kompisar hem och sover över och denna bloggs välbekanta vänner Janne och Gittans barnbarn Nestor sover över hos Alma. August somnade med "morsan" tämmeligen utmattad alldeles nyss och nu får jag ta hand om de goda resterna efter att ha varit på 35 årskalas på eftermiddagskvisten.
Det är nämligen så at för 35 år sedan var jag med om att bilda ett lokalt politiskt parti. Det skedde efter att vi frågat etablerade politiker vem man skulle rösta på om man ville ha kvar stora grönytor, bevara snarare än att riva bort, låta människor komma i första rummet före trafiken, låta kommuninnevånarna få insyn ni politiska beslut och därmed skapa utrymme för en verklig demokrati.
"Då får ni nog starta ett eget parti", blev svaret och då gjorde vi det!
Ett halvår senare hade vi fått fem mandat i fullmäktige. Året efter hade vi åtta och "Sollentunapartiet" sitter i fullmäktige än efter att ha uträttat en hel del under 35 år.