onsdag 19 januari 2022

Covidstress - Bara Assar är cool.

                                                                                                     Foto: KE

 Visst är det stress. Kalla mig hypokondrisk, det är okej, men jag tror de flesta är hypokondriska idag, en hypokondri framkallad av den här jäkla pandemin. Att vakna varje morgon och känna efter "är det inte lite trötthet bakom ögonlocken, kanske liiite feber, tjock bakom näsan. Få se nu om jag sväljer, visst smärtar det lite."

Eller andra i familjen - hallå jag känner mig förkyld. "Testing, Testing, Testing" tjo där rök fyra gånger 68 kronor, första gången, andra gången och nu vet i helvete för vilken gång samtidigt som det går rykten om att dessa tester inte är att lita på. Jäkligt förvirrande och till slut så vet man inte riktigt på vilket ben man ska stå.


Så har det varit i snart två år och allt blev tidigt förstärkt av kön till de där sprutorna som man räknade ner tiden till. Allt medan kamrater insjuknade och en och annan lades i respirator och några dog. En jäkla stress alltså. Samtidigt som några i bekantskapskretsen visar sig så pantade att de vägrar vaccinera sig. I A,s skola är 20 lärare hemma och 122 elever. Nu blir det "testing" igen.


Står knappt ut med det här och känner feberångor ur kroppen, tar tempen...36.6; HELVETE!

Detta är terror som framkalla hypokondri hos de allra flesta. Ett tecken på ett fullständigt vacklande samhälle där folk krossas genom den skapade osäkerheten.

Tröstar oss med Assar som bara tar det lugnt. Världens ballaste hund!

Nu ska jag bli som han!

Udon-nudlar med långkokt gris och chilibuljong


Jag är lite förtjust i Udon-nudlar. Men det går i perioder. De har ju så mycket karaktär att man lätt kan tröttna. Men idag njöt jag och A dem. Mest då vi hade en karré i kylen att ta om hand. Lade hela köttstycken att marinera i en sås av soja, honung, chili, fisksås, buljong, korianderfrö och riven ingefära och vitlök.


Körde köttstycket helt i tryckkokare med en gul lök, fyra vitlöksklyftor, tre stjärnanis, pepparkorn. Efter en dryg timme efter första pyset (jo jag har en gammaldags tryckkokare som är skitbra) tryckutjämnade jag och tog upp köttet som då nästan föll isär. Reducerade buljongen till hälften och silade.

Stekte salladskål med lök och kryddade med ostronsås, Hettade upp nudlarna i kokande vatten (2 min exakt). Serverade med den heta buljongen, hett, gott, mättande.


Tycker du nudlar är sådär lagom spännande? Följ den här länken till allt jag skrivit om nudlar.