lördag 18 december 2021

Det är klart det ska va pannkakor en torsdag

Pannkaka med frysta blåbär från Hälsingland 
och utmärkt grädde från Dellenmejeriet

Ibland står i inför valet och kvalet August och jag och annars att alla idéer tagit slut. Vi vill jun köra husmanskost på riktigt och veckovis. Inte minst för att inte glömma alla smaker, tillagning, råvaror och känsla.

I torsdags, jo men det BLEV  ärtor och fläsk och pannkakor som dessert. Inte illa!

Bästa och onyttigaste flingorna jag gillar skarpt


Ja inte vet jag vad som är i dem, förmodligen blir man väl självlysande till döden, men det spelar liksom ingen roll - det är så jävla gott (helt enkelt).

Jo, en av mina tre underbara döttrar bor och jobbar i NY. Äskade L kom hem i måndags och före avresan undrade hon om jag behövde något. "Något maxat flingpaket som slår Kalaspuffar". Hon brukar ta hem sådana. Igår fick jag ett paket Cinnamon Toast Chrunch. "Bara" 170 kcal/100 g, hmmm ett helt paket väger 476 g (allt av glädje).

Stor frukostnjutning till filen och stora leenden vid bordet. America flyttade in ett ögonblick och August klädde granen trots mina lamentationer över saken. "Vi har som tradition att inte klä granen förrän sent om kvällen före julaftonen på uppesittarkvällen då det doftar julkryddor, choklad och lack i huset, basta!"

-Va, haru blitt nån jävla Edward Blom, eller, svarade August och klädde granen. 

Jo men visst, nya barn, ny generation, nya traditioner - precis som jag skriver i tidningen Fokus senaste nummer om julbordet - detta förskräckliga ätande och den stora upprördheten över att någon sätter fram kebab till skinkan och syltan. 

Tack älskade Lovisa för mitt flingpaket - ta gärna med dig ett nytt när du åker till NY över helgen.